Ett år, två månader och tretton dagar

Jag har ju avslutat min serie med månadsinlägg kring vad bebisen kan och gör. Men jag tänkte ändå bjuda på en kortare sammanfattning om vad bebisen barnet kan numera:

– Det riktiga gåendet började han med i april (i två månader fick vi honom lurad att ta några steg men aldrig mer). Men plötsligt klickade gå-biten och nu går han som om han inte gjort annat. Och som han älskar när vi ”jagar” honom i lägenheten, då pinnar de små benen på ordentligt!
– Han älskar sina böcker så mycket att denna mamma blir alldeles trött i halsen när det är dags för sjätte omläsningen av Katja är inte trött-boken. Han sitter också gärna själv och bläddrar i böcker.
– Vissa dagar går hans mun i ett och han pratar på och det märks att han nog har nån avsikt med sitt pratande. Men vi förstår inget annat än ”mamma” och ”krrr” (bil/traktor) hittills.
– När jag letar efter något i lägenheten går han efter och låter ”hmmmmmm” och letar flitigt han också.
– Han fattar typ allt numera. Vad jag än säger åt honom att hämta, går han och hämtar.
– Han blir otroligt kränkt när vi inte låter honom pilla på diskmaskinens knappar och spisens vred. Tårarna! Argheten! Då brukar han gå och tugga/slicka på något som är nära (t.ex. handtaget på kökslådan) för att sedan smyga tillbaka till spisen/diskmaskinen och göra ett nytt försök.
– Han sover upp till 3,5 timme på eftermiddagarna. Men är vi någonstans så klarar han sig med bara en kvarts sömn.
– Han klär av sig (lösare) tröjor själv. Och ibland kommer han med kläder han vill ha på sig.
– Fyra tänder uppe och fyra tänder nere har han haft länge. Och länge har åtta tänder till spruckit genom lite, men nu verkar de jobba igen så snart är de väl helt genom tandköttet.
– Förra veckan fick han vara till simhallen för första gången. De första 25 minuterna satt han i plaskbassängen med mungiporna neråt och tittade på alla, men efter det dök det till och med upp några leenden och lite prat.
– Äter fortfarande som en häst och vägrar aldrig äta. Älskar klämmisar och att få dricka vatten ur vattenflaska.
– Skriker så fort jag vill göra något eller äta något. Är pappa hemma så bryr han sig inte lika mycket om vad jag sysslar med.
– Kör gärna runt med bilar på golvet och ser gärna på när jag leker med duplo så att han sedan får dra loss alla duplo-bitar från varandra. Staplar också koppar i varandra och då tar han ofta paus efter varje för att klappa i händerna för att han tycker att han har gjort något bra.
– Enligt min högst oprofesionella uppskattning är han 83 cm och 12,5 kg.
– Klädstorleken är 86-98. (Det är främst tröjor som måste vara extra stora för att den lilla magen ska ha rum…)
– Använder pottan flitigt. Efter att jag varit till Umeå hade han en dipp där han vägrade pottan nästan en hel vecka. Men vi väntade ut honom och nu går det bra igen.

_DSC094616.jpg

Badrock har han ibland också. I två sekunder ungefär, tills han trasslat in sig i allt tyg och sen plötsligt är badrocken i en hög på golvet medan han sätter av åt ett annat håll.  

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s