8 månader!

Nej men åttamånadersdagen både kom och gick! Senaste månaden har involverat en första längre barnpassning (där han inte ens brydde sig att vi föräldrar var borta) och att äntligen få flytta över till en stor säng. Dessutom riktigt fasta rutiner och en sovstund på dagen som ofta räcker i tre timmar.

Storlek: rådgivningsbesöket på 8+1 gav en vikt på 10,34 och en längd på 70,7 cm.

Klädstorlek: 80 och 86.

Utseende: jätteleende! Emma sa att Johannes liknar på Jimmy mer och mer, så jag får väl lita på att hon har rätt även om jag själv inte riktigt ser det.

Humör: Jätteglad och nöjd för det mesta, men blir JÄTTEupprörd på nätterna när han vaknar och ska ha mat genast. Blev också upprörd när läkaren på rådgivningskollen försökte kolla hans höfter. Och så börjar den egna (envisa) personligheten komma fram.

Äter: morgongröt, mixade rotfrukter & kött till lunch (ofta mixat malet kött, men också fisk slinker ner), fruktburk till mellis, grönsaker till middag och kvällsgröt. Nu har vi introducerat konceptet lite vatten i mugg efter maten eftersom han vägrar amning och ersättning mest hela tiden. Han är jättematglad och äter vad vi än har på skeden, och han slutar aldrig gapa hur mycket mat vi än ger honom.

Tycker om: att sitta på golvet, bollar, sina babblarna-figurer (speciellt att tugga på dem), när jag dansar med honom i famnen till Miss Lis låt Ba ba ba.

Tycker inte om: när halvobekanta människor kommer för nära för fort.

Övrigt: Började sitta upp 7 mån + 14 dagar och har de senaste dagarna börjat ta i saker och ställa sig upp (speciellt i spjälsängen). Och nu är fyra tänder längst fram i övrekäken på väg ner.

_DSC019210

Speglar har blivit en stor favorit. Nog har han kikat på dem tidigare, men nu är de ännu mer intressanta. Under vem dendär krabaten är på andra sidan tycks han tänka och så ler han stort.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s