6 månader!

Tänk att det har gått ett halvt år redan! (och att jag inte ännu publicerat förlossningsberättelsen, fy.) Största grejen under Johannes senaste levnadsmånad är givetvis att vi har flyttat från Åbo. Nu är det bara 20 år tills ungen återvänder till staden för att börja studera (givetvis har vi stakat ut Johannes hela liv).

Storlek: passlig. 6 månader + 4 dagar: 9,1 kg och 68,7 cm.

Klädstorlek: 74 och 80. (p.s. alla klädtillverkare, om min son är sextioåtta centilong lång, varför måste han ha kläder för barn i storlek 80?)

Utseende: Fortfarande michelin-gubbe, Johannes farmor roar sig med att räkna antalet valkar på armarna. Men det känns som att han börjar smalna av nu. Några megalång hårstrån på huvudet, men det hjälper ju inte så mycket ännu eftersom det som sagt bara är några få.

Humör: Glad. Tyvärr har han slutat med den ytterst roliga gubbminen. Rådgivningstanten skrev att han är ”lugn och harmonisk” och det kan jag hålla med om. Men ibland så märks det numera att han börjar få egen vilja (typ när han vill ha mera fruktpuré). Men ibland under månaden har han varit ledsen och orolig, kindtänderna verkar vara på gång att spricka genom.

Äter: mixade rotfrukter en gång per dag och de senaste dagarna har vi börjat med kvällsgröt och morgongröt. Älskar vattenmelon och fruktpuréer, men vägrar numera flaska (varken välling eller mjölkersättning kan vi lirka i honom trots att vi matar med sked).

Tycker om: att sitta i sin sprillans nya Stokke-matstol och titta på bilarna som åker förbi utanför fönstret, äta, kurragömma-lekar, hålla i en pekbok om Snusmumriken, när mamma sjunger I ett hus med rörelser (stackarn).

Tycker inte om: när folk skrattar, när han försöker komma framåt på golvet och det inte går så bra, att sova hela nätter (har börjat vakna typ 3 gånger per natt för att äta).

Övrigt: Glad och pigg förutom just nu när han har hög feber efter femmånaders-vaccineringen (som han fick en månad senare), sover fortfarande i vagnens sovdel men bara vi får tag på en ny madrass till spjälsängen så ska han flytta in i den.

_DSC01599

Vi är ju väldigt restriktiva med bebisansiktsbilder på sociala medier (hej nya Blondinbella), men eftersom jag lagt upp denna på Facebook tycker jag nog att jag kan lägga upp den här också. Så här glad är man när man flyttat till Nykarleby och har ett helt tomt vardagsrum att rulla runt i.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s