klackarna i taket

WP_001526

Igår var denna mamma ute med Lotta och åt mat på en restaurang (!) utan barn (!) och barnvagn (!). Hur exalterad jag var på en skala ett till tio? Minst hundra! Jag hade klänning, halsband, örhängen och skor med klack! Och kanske det bästa: en liten kuvertväska som innehöll kort, telefon och nycklar. Ingen skötväska med fyra blöjor och sunkiga spytrasor! Halleluja. Det firade jag med en jordgubbsmojito. Då var jag också himla exalterad. Ungefär lika mycket som en fyraåring på Viking Line som får en Ville Viking-drink med blinkande iskuber i. Efter restaurangbesöket gjorde vi en avstickare till Ruohonjuuri och jag kunde gå runt och titta utan att behöva fundera på huruvida barnvagnen ryms mellan hyllorna. Det gick som till och med att stå stilla och fingra på olika eko-handkrämer utan att en hand hela tiden ska hålla i vagnen och vagga den lite.

Och när jag skulle somna började jag må lite dåligt. Jag som under min första barnvagnspromenad med en sex dagar ung bebis sa de bevingade orden ”det här skulle jag kunna göra om snart”. Igår kväll tog jag nog tillbaka allt, det var ju såhär hemskt jag mådde i flera månader förra året. När man inte kunde röra sig i sängen för att allt man ätit på hela dagen är redan halvvägs uppe i halsen och bara tanken på vatten gör att magen gör en kullerbytta. Tänk vad fort jag hade förträngt allt.

Så lång historia kort: nybliven mamma går på lokal på kvällen och mår förjävligt på natten. Läxa: stanna alltid hemma med bebisen.

Jag vet inte hur mycket jag behöver/borde förklara på min egen blogg och hur mycket sunt förnuft ni som läser har. Men för att förtydliga för säkerhets skull innan någon ringer sociala myndigheter: Min strawberrymojito innehöll allt som en sån ska innehålla – jorgubbar, mynta, lime, 7up, iskross, två sugrör – men ingen alkohol. Så att jag sen började må dåligt berodde antagligen på matförgiftning av tonfisk-majonnäs-smörgåsen jag åt, inte på grund av enorm alkoholkonsumtion.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s