Småbönders loppisrace

_DSC0440

Imorse steg vi upp tidigt för att vara lördag. Vi hade siktet inställt mot Småbönders, en by som jag inte ens visste fanns för några dagar sedan. Vi åkte genom, för mig, helt okända trakter och det var ett äventyr i sig att åka på grusvägar, ha amningspaus med utsikt över Evijärvi och se en stor trana på en åker. Jag fick dock inte bestämma över körmusiken, så det blev Modern Talking för hela slanten… Sambons syster var också med vilket innebar att jag fick sitta framme i bilen medan hon satt där bak med Johannes. Så roligt att få sitta framme och se vägen ordentligt! De små nöjena i livet..

_DSC0442

Strax efter tio hittade vi till Småbönders. Vädret var kanske inte det bästa, men det gjorde inte så mycket eftersom de flesta loppisrace-gårdar förutseende nog hade placerat sig under tak.

_DSC0449

18 platser fanns sammanlagt utmärkt på kartan, men en var inhiberad på grund av sjukdom och i Byagården fanns endast ätbart till salu så egentligen fanns det sexton ställen där man kunde fynda. Ett stort plus till de som hade sammanställt kartan som på baksidan hade sammanfattat varje gård med tydlig adress och en kort mening med vad man kunde förvänta sig att hitta på de olika ställena. Enda men:et var att jag hade siktet inställt på böcker (till mig själv och lillen) och på en del gårdar som skyltade med böcker innebar det några tummade Kalle Anka-pocketar… Det skulle ju inte jag räkna som böcker. Men det kan ju i och för sig vara så att någon hann innan oss och hade köpt upp alla andra böcker.

_DSC0445

På en av de första gårdarna vi besökte fanns en hel korg full med skomakarläster. Jag är helt såld på gamla, grånade träsaker just nu så hem kom jag med en liten skoform som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med, men den kan ju alltid stå på en hylla om jag inte hittar något annat användningsområde för den.

Det fanns inte så många ställen med äldre saker, utan det syntes att många hade gjort garderobrensningar och plockat ut playstation-spel ur hyllorna. Men det gör ju inte så mycket, jag fyndade både äldre och lite nyare saker, precis som jag alltid brukar göra.
_DSC0453

När vi lämnat Småbönders for vi genom Terjärv och hittade ett pop up-loppis som har öppet onsdagar, fredagar och lördagar hela juli. Där plockade jag på mig två mössor till Johannes och ett pussel, men det harmar nog lite nu att jag lämnade ett par fina röda Kavat-skor med gula snören på hyllan, men någon annan får åka dit och fynda dem för en två euros-slant. _DSC0473

Sambon som hatar loppis mutade jag med en hamburgare på Maggies vid Emetsjön så att han skulle orka. Och gott var det!

_DSC0485Jag fotograferade lite av dagens fynd. En björnlampa till Johannes egna rum (2 €), en lest (2 €), en Bamsebok (1 €), ett pussel (0,50 €) och en spole från en gammal spinnrock som jag tog ur en gratislåda. Sedan köpte jag fem pocketböcker (totalt 3 €), en klänning till mig själv (1 €) och en hylla (5 €) men de fastnade inte på bild.

Annonser

2 thoughts on “Småbönders loppisrace

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s