på jakt efter en lägenhet

WP_001385 WP_001387

Igår och idag har jag, Jimmy och Johannes gjort det hemliga. Vi har kollat på lägenheter! Vi har skakat hand med disponenter, kikat i köksskåp, pratat uppvärmningskostnader, försökt pruta på hyran, föreställt oss var vi skulle placera soffan. Och inte blivit ett dugg klokare.

Emma la upp för inte så länge sedan vad hennes drömlägenhet ska innehålla. Det här finns på min önskelista:

– 2 eller 3 sovrum. Tänk att ha tre sovrum, dvs ett sovrum till oss, ett lek- & sovrum för Johannes och ett rum där vi kan ha datorn, bokhyllor och diverse förvaring. Drömmen!

– Fräscht badrum. Alltså inget äckligt sjuttiotalsbadkar som inte blir rent hur mycket man än skrubbar det med klor. Helst också kakel och inte våtrumsmattor.

– Tvättmaskin. Eller plats och uttag för tvättmaskin.

– Kök där det finns plats för köksbord och (minst) 4 stolar.

– Kyl och frys. Helst stora. Helst inget litet plutt-frysfack.

– Kökskåp i bra skick. Köksskåpen ska alltså inte vara byggda av kantstötta spånskivor. Och möjlighet att flytta på hyllplanen, eller att de är logiskt placerade.

– Fräsch och välfungerande ugn.

– Fönster som går att öppna. Gärna även vädringsluckor och persienner.

– Förvaring. Skåp som är välgenomtänkta och fräscha. Äckliga spånskivor och sunkiga plastkorgar undanbedes.

– Förvaring. Ett förråd dit man kan stuva bilringar, julpynt, Johannes kälke, Jimmys innebandyklubbor osv.

– Balkong / terass.

– Gräsmatta. Så att Johannes har en plätt att sitta på nästa sommar. Helst också en gungställning.

– Utsikt. Den behöver inte vara fantastisk men jag vill inte titta in till grannarna när de äter frukost.

– Fräscha väggar och golv. Inga väggar fyllda med strukturtapeter och tavelhål. Inga golv med sunkiga plastmattor i olika mönster beroende på rum.

– Att man får borra i väggarna. Bokhyllorna måste ju säkras fast i väggarna innan Johannes börjar försöka klättra överallt.

– Tjocka väggar. Jag störs inte så mycket om grannarna har en fest eller två, men jag vill inte ägna dagarna åt att oroa mig över att Johannes stör alla andra när han är ledsen.

– Kakelugn. Oj vad jag vill ha kakelugn. Men det hör till den mer orealistiska önskelistan, tillsammans med högt i tak, diskmaskin, eget biblioteksrum och breda golvbrädor.

Annonser

6 thoughts on “på jakt efter en lägenhet

  • I Nykarleby, bredvid kyrkan! Det består av fem lägenheter och en av dem är fortfarande ledig. Helst är lägenheten till salu, men det går nog också att hyra den. Men tyvärr var det ett ganska saftigt pris för oss som bara lever på föräldrapeng och studiestöd.

   här kan man kika på planlösningen och bilder om man är intresserad: http://www.riska.fi/bankgatan2.htm

   Gilla

 1. Alltså är ni på väg upp till Österbotten? Fastän det är tungt att flytta är det ganska bra att vi har prövat på flera lägenheter de senaste åren, då lär man sig vad man vill ha och inte vill ha! :)

  Gilla

  • Senast vid årsskiftet ska vi norrut eftersom Jimmy antagligen ska auskultera. Men vi har inget som håller oss kvar i Åbo i höst så vi tänker att om vi hittar en bra lägenhet flyttar vi redan nu. Hur tycker du att det har gått med E och ert flyttande? Jag är nog lite orolig över att flytta med bebis, allt packande osv måste ju ta extra länge och förstås om bebisen känner av flyttstressen och blir orolig!

   Gilla

 2. Ja, vi har flyttat tre gånger sedan Elias föddes! :P Det har nog gått bra! Vi har behövt extrahjälp vid flytten, men någon flyttstress hos Elias har vi inte märkt av! Men lite tungt är det ju nog!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s