2 månader!

Passligt till morsdag blir Johannes två månader. Den senaste månaden har han hunnit med att gå på sin gammelfarmors nittioårskalas, ha eget kalas i Åbo och haft sin första förkylning. Och vissa nätter har han sovit upp till sju timmar i sträck!

Storlek: Imorgon är det dags för tvåmånadersbesöket hos rådgivningen men nyfiken som jag är har jag vägt honom på personvågen. Cirka 6 kilo visar den vilket innebär att han har gått upp över 1,5 kg på en månad. Och lång har han ju blivit! Men hur lång har jag inte lyckats luska ut eftersom jag inte har en lika fiffig mätningsapparatur som rådgivningen. Men imorgon får vi veta! Edit: 1 månad + 1 dag: 5 870 gram pch 57,4 cm. Huvudomkretsen har gått från 35 cm efter förlossningen till 39,3 cm.

Klädstorlek: 62 all the way. Så denna månad har nästan hela garderoben förnyats. Och blöjorna har uppgraderats en storlek. Spännande tider.

Utseende: Han har gnuggat bort en stor fläck på bakhuvudet så det är ju lagom snyggt. Annars är han ju självklart hur söt som helst. Och rejält rund om kinderna har han blivit!

Humör: fortfarande supernöjd. Men han har de senaste dagarna var lite mer famnapa än vanligt. Och han har börjat bli glad! När man kommer riktigt nära, sjunger och när han är mätt så ler han stort.

Tycker om: att sitta i babysittern och slå på träleksaken som sitter fast i den, titta på gosedjurstigern och vara ute på promenad.

Tycker inte om: att bli övertrött, när mamma och pappa vill sova på morgnarna.

Övrigt: har precis börjat upptäcka sina händer!

_DSC0047Den första bilden tillsammans med mig! Ja förutom den obligatoriska strax-efter-förlossningen-ligger-på-bröstet-bilden. Den här är tagen på valborgsmässoaftonen när vi var på Vårdberget.

1 månadsinlägget finns här.

Annonser

3 thoughts on “2 månader!

  1. Ping: 3 månader! | Brunnsgatan

  2. Ping: 4 månader! | Brunnsgatan

  3. Ping: 5 månader! | Brunnsgatan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s