Morgonbak

_DSC0236

Började måndagen med att baka julstjärnor/jultårtor. Himla bra sätt att börja dagen på; men ingen chans att det upprepas. Älskar att sova alldeles för mycket. Köpte efter jul förra året en plastmojäng som man använder för att stansa ut julstjärnor i smördegen med (så man inte behöver skära de fyra strecken med kniv….). Men jag blev himla besviken, degen fastnade i plasten osv, så inget som underlättade vardagen direkt. Resultatet blev dock onekligen väldigt symmetriskt, men charmen med allt hembakt är väl att det ska se lite spretigt ut?

Annars, varifrån kommer traditionen med jultårtor? I Sverige tycker jag alla (jul)tv-program fokuserar på saffransbullar med jättemycket god fyllning, men i Finland har vi jultårtor som förutom att vara ganska torra innehåller plommonsylt?  De är ju godare än det låter men slår ju verkligen inte saffransdeg. Fattar inte varför inte vi också kan börja ha goda, sockerfyllda bullar som jultradition?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s